14.04.2011

Avalansa de farduri si rimeluri cancerigene in magazine!

Buna fetelor!

Am citit de dimineata acest articol intr-un ziar on-line si m-am gandit sa-l impartasesc cu voi, mai ales ca am vazut acolo trusa de farduri Baolishi pe care unele dintre voi o aveti:

"Comisarii de la Protectia Consumatorului au decis sa reia controlul in domeniul comercializarii produselor cosmetice in apropierea Capitalei dupa ce, in urma cu aproximativ o luna, au fost descoperite la vanzare mai multe tipuri de rujuri cu crom si plumb, interzise in UE, fiind posibil cancerigene. Rezultatele noilor verificari confirma probleme similare pentru sute de lip gloss-uri, farduri de obraz si pleoape, plus tusuri si rimeluri.
Cele mai grave abateri descoperite de comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vizeaza prezenta unor substante posibil cancerigene in produsele cosmetice de tipul rujurilor, fardurilor si rimelurilor, aflate la vanzare in magazinele din apropierea Capitalei.

“Au fost prelevate si analizate probe de produse cosmetice comercializate de operatori economici din judetul Ilfov, printre acestea lip glossul “Chissa”, fardul pentru obraz “Terracotta – Chissa, fardul pentru pleoape in 12 culori “Baolishi”, tusul de ochi “Chissa”, mascara – Perfect Volume “Chissa”. Analizele efectuate de CNIEP Larex Bucuresti au determinat prezenta de metale grele (crom, plumb si cadmiu) in probele prelevate, contrar Directivei 76/768/EEC conform careia acestea nu sunt admise in produsele cosmetice”, se precizeaza in raportul de control intocmit de comisarii ANPC."


Sursa: Time4news.ro 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu